Öğrencimizden Önemli Başarı

18.10.2010
Üniversitemiz Sinema-TV 4. sınıf öğrencisi Ahmet Toklu'nun yazıp yönettiği ''Yüzleşme'' isimli film, Mahsun Kırmızıgül'ün son filmi ''New York'ta Beş Minare'' ile birlikte Ankara'da gösterilecek. Ankara Mimarlar Odası’nın öncülüğünde “Açık Hava Sinemalarını Geri İstiyorum” isimli proje kapsamında 22 - 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan sanat etkinliğinde okulumuz Sinema-TV öğrencilerinden Ahmet Toklu ''Yüzleşme'' filmi ile yer alacak. Sadece iki kısa filmin kabul edildiği etkinlikte bu filmlerden biri olma özelliğini taşıyan ''Yüzleşme'' T.C. Kültür Bakanlığı ve TURSAK Vakfı'nın ortaklaşa düzenlemiş oldukları “Geleceğin Sineması” adlı yarışmada en iyi ikinci senaryo seçilmiş ve birçok film festivalinde finale kalmıştı. Yalnızca üç film ve iki kısa filmin gösterileceği “Açık Hava Sinemalarını Geri İstiyorum” adlı etkinlikte yer alacak filmler ve tarihleri ise şöyle: ''Vizontele'': Yılmaz Erdoğan - Ömer Faruk Sorak ''Sultan'': Kartal Tibet ''New York'ta Beş Minare'': Mahsun Kırmızıgül (Bu film Aralıkta vizyona girmesine rağmen ilk defa bu etkinlikte gösterilecektir) Kısa Filmler ''Yüzleşme'': Ahmet Toklu ''İmitasyon Kültüre Orjinal Cevap'': Ersin Yılmazer Konuyla ilgili fotoğraf için aşağıdaki linki tıklayınız.