Polonya Üniversitesi'nden Rektörümüze Ziyaret

18.10.2010
Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılmak için üniversitemizde bulunan Polonya’nın Wroclaw Üniversitesi Rektörü Prof. Roman Kolaçz ve Çevre ve Jeodezi Mühendisliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Marek Lorenc, Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik’te bulundu. Çanakkale’yi ve ÇOMܒyü çok beğendiklerini belirten konuklar Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’i Wroclaw Üniversitesi’nin 60. yıl kutlamalarına davet ettiler. Ziyarette ayrıca Polonya ve Türkiye eğitim sistemleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Türkiye üniversitelerinin üç temel fonksiyonu olduğunu ifade etti. Bu fonksiyonların da eğitim vermek, araştırma yapmak ve kamu hizmeti olduğunu bildirerek, Dünya Üniversiteler Kongresi’nde bu üç fonksiyona ek olarak üniversitelere yeni fonksiyonlar önereceklerinin altı çizildi. Prof. Dr. Kemal Çelik’te Wroclaw Üniversitesi ile AB Projeleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.