Tıp Fakültesi 2010 - 2011 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi

15.10.2010
Tıp Fakültesi 2010 – 2011 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, Asker Hastanesi Baştabibi Dz.Tbp.Alb. İ.Ethem Karaşen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi ve Başkanı Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu ile çok sayıda doktor, öğrenci velisi ve öğrenci katıldı. Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Yaylılar Dörtlüsü Grubu’nun müzik dinletisi ile başlayan törenin açılış konuşmaları ise sırasıyla Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay ve Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir tarafından yapıldı. Önlük Giydirme Yemin Töreni’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün başkanlığında yapılmasından sonra ise öğrencilere ilk dersi Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, konuşmasında hekimlik mesleğinin aklını bilimin ışığına, gönlünü insan sevgisine açmış insanların mesleği olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ersay, ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin oldukça genç olmasına rağmen öğrenciler tarafından birçok eski ve köklü tıp fakültelerine oranla hep üst düzeyde tercih edildiğini de vurguladı. Prof. Dr. Ersay, Tıp Fakültesi’nin yakalamış olduğu önemli başarılardan dolayı da öncelikle Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade ederek, başarılı ve verimli bir eğitim dönemi diledi. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir ise yaptığı konuşmada geleneksel hale gelen böyle bir törende bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. ÇOMܒnün kurumsallaşma sürecini hızla sürdüren ve böylelikle geleneklerini, değerlerini oluşturan bir üniversite olduğunun altını çizen Rektörümüz, Tıp Fakültesi’nin bugün geldiği noktanın oldukça parlak olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi’nin sahip olduğu akademik, idari kadro ile çok ileri noktalara geleceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, bu anlamda da Tıp Fakültesi’ne getirdiği önemli katkılardan dolayı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay ve ekibine içtenlikle teşekkür ettiğini bildirdi. Rektörümüz önlük giydirme törenine katılan tüm öğrencileri kutladığını da belirterek sözlerini sonlandırdı. Açılış konuşmalarından sonra Önlük Giydirme Törenine geçildi ve öğrencilere önlükleri giydirildi. Önlük Giydirme Töreni’nden sonra ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün başkanlığında ÇOMÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Andı öğrenciler tarafından okundu. Öğrencilere ilk dersi de Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu verdi. Üroloji eğitimi hakkında öğrencilere bilgi veren Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu, Tıp alanında Türkiye’nin çok iyi bir konumda bulunduğunu ve bundan iftihar etmek gerektiğini de konuşmasında belirtti. Haberle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.