Kimya Bölümü Öğrencileri İçin Panel Düzenlendi

15.10.2010
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü organizasyonuyla Kimya Bölümü öğrencileri için panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eyüp Özdemir yaptı. Prof. Özdemir bu panelin Kimya Bölümü öğrencilerine bölümü, mesleği ve meslek haklarını öğretmek için düzenlediklerini söyledi. Panelin ilk konuşmacısı olan Kimyagerler Derneği Başkanı Prof. Dr. Çetin GÜLER, “Kimyagerlerin Yasal Hakları” konulu konuşmasında, Kimyagerler Derneği’nin kuruluş sürecini ve amaçlarını aktararak derneğin kimyagerler için sektöre yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kimyagerlerin hangi sektör ve alanlarda iş bulabileceklerini anlatan Prof. Dr. Çetin GÜLER aynı zamanda derneğin mezun olduktan sonraki iş bulma sürecinde mezun mühendislerin yetkinliklerini arttırmak için yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Panelin diğer konuşmacıları sırasıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa DEMİR “Kimyagerler Nerede Duruyor? Bologna Sürecinin Öğrencilere Getirileri” konusunda, Laber Kimya Ar-Ge Şirketi’nden Kimyager Levent KAHRIMAN ise “Kimyagerler Mesleki Olarak Nerede Duruyorlar?” isimli konularda sunumlarını gerçekleştirdiler. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.