İlköğretim Öğrencilerinde Skolyoz (Omurga Eğriliği) Taraması Başlatıldı

14.10.2010
Canakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Sağlik Yüksek Okulu, Çanakkale ilinde ilköğretim öğrencilerinde Skolyoz (Omurga Eğriliği) taraması başlatmıştır. Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Sağlik Yüksek Okulu yetkilileri konuyla ilgili şunları ifade etti: “Skolyoz sıklıkla 8-9 yaşlarında bel ve sırtta eğrilme şeklinde ortaya çıkan omurga deformitesidir. Erken tanı konulduğunda skolyoz kontrol altına alınabilir. Skolyoz şüphesi olan çocuklar hastanemize davet edilerek ayrıntılı muayeneden geçirilecektir. Tüm anne ve babaların bu tarama için desteğini bekliyoruz”. Konuyla ilgili fotoğraf için aşağıdaki linki tıklayınız.