ÇSATT Şehitlikleri Gezdi

13.10.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aktif topluluklarından Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu 2010-2011 Güz döneminin ilk şehitlik gezisini geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdi. 230 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen gezi, öğrencilerin 07.45’te Kilitbahir İskelesi’nde buluşmalarıyla başladı. Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Tabyaları, Sargıyeri Şehitliği, Nuri Yamut Anıtı, Kanlısırt, 57. Alay Şehitliği, Arıburnu Yarları, Conkbayırı ve son olarak Anzac Koyu güzergâhında gerçekleştirilen geziden öğrenciler çok memnun kaldı. Savaşlar esnasında yaşananları yerinde dinlemekten mutlu olduklarını söyleyen ve bir görevi yerine getirmiş olmanın huzurunu taşıyan topluluk üyeleri dönem içinde gerçekleştirilecek diğer etkinlikleri de heyecanla beklediklerini dile getirdiler. Başkan Süleyman Açıkgöz, topluluk olarak çalışmalarına aynı yoğunlukta devam edeceklerini ve geziye ilgiden memnun olduklarını dile getirdi. Önümüzdeki cumartesi günü Anadolu Yakası’ndaki şehitlik ve tabyaları gezeceklerini söyleyen Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler grubu sorumlusu Gözde Keskin savaşın her iki yakada da yaşandığını ve oraları da unutmamak gerektiğini söyledi. Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu 18 Ekim 2010 Pazartesi günü, saat 14.00’te, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda Balkan, Çanakkale ve İstiklal Gazisi; 110 yaşında hayata veda eden Hüseyin KAÇMAZ’ın oğlu Sayın Turgut Kaçmaz’ın katılımıyla “Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın Savaş Hatıraları” konulu fotoğraf sergisi ve konferans düzenleyecek. Konferansa, dinleyici olarak isteyen herkes katılabilecek. Konu ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.