TBMM 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş Dünya Üniversiteler Kongresi'nde

13.10.2010
TBMM 22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş üniversitemizin gerçekleştirdiği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılacak. 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrede Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 20 Ekim 2010 Çarşamba günü 11.40 ile 12.20 saatleri arasında Troia Kültür Merkezinde “What should be the new Aims and Responsibilities of Turkish Universities within the Framework of Global Issues?” başlıklı bir bildiri sunacak. Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, 1933'te Ankara'da doğdu. İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'nu bitiren Prof. Dr. Yalçıntaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde 1 Aralık 1959'da asistan oldu. Fransa’nın Caen Üniversitesinde Doktorasını tamamlayan Prof. Dr. Yalçıntaş, İngiltere’nin London Üniversitesi School of Economics and Social Sciences bölümünde Doçentlik çalışmalarını gerçekleştirdi. Fransızca, İngilizce, Arapça bilen Prof. Dr. Yalçıntaş, 5 Mart 1971'de Profesör ünvanını aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, DSİ ve DPT’de yöneticilik, TRT’de Genel Müdürlük ve çeşitli ulusal gazetelerde yazarlık yapan Prof. Dr. Yalçıntaş, XXI-XXII’nci Dönem İstanbul Milletvekilliği görevinde de bulunmuştur. Prof. Dr. Yalçıntaş evli ve iki çocuk babasıdır.