Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden Başarılı Bir Ameliyat Daha

Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nden Başarılı Bir Ameliyat Daha
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa 62 yaşında bir erkek hastaya kalp içinden şok vererek ölümcül ritim bozukluklarını normale çevirmeye yarayan cihaz (intrakardiyak kardiyoverter defibrilatör-ICD) başarılı bir şekilde takıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan ve Yrd. Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz tarafından yapılan bu işlem hayatı tehdit eden ve kalp karıncığından kaynaklanan ritim bozukluğunu önlemek amacıyla yapılmaktadır. Ülkemizde ancak gelişmiş kardiyoloji merkezlerinde yapılan bu işlem Çanakkale Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde de uygulanabiliyor. Konu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, “yaptığımız bu uygulama ile hastaya genel anestezi vermeden köprücük kemiğinin alt kısmını uyuşturarak bu bölgeye elektrik şoku veren kalp özel cihaz takılmaktadır. İşlem yaklaşık 1 saat sürmekte ve hasta birkaç gün içinde normal yaşantısını sürdürebilmektedir” dedi.