Çanakkale Resim Yarışması'nın Eserleri İstanbul'da Sergilendi

12.10.2010
Bu yıl beşincisi düzenlenen Çanakkale Resim Yarışması’nın eserleri Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi Maslak’da sergilendi. Çanakkale Resim Yarışması, Çanakkale Savaşları’nda hayatlarını feda etmiş kahraman askerlerin anısına ve ortak tarihten doğan Türkiye, Avustralya ve Yeniz Zelanda halklarının kardeşliğine adanmıştır. Bu yarışma bu mirasın gelecek kuşaklara sanatsal sunumla aktarılmasıdır. Sergi, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol Tok ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Öner Gezgin tarafından açıldı. Aralarında Avustralya Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle, Avustralya İstanbul Başkonsolosu Geoffrey Rea, Avustralya Çanakkale Konsolosu Andrew Koç-McDonald, Türkiye Sidney Eski Başkonsolosu Niyazi Adalı’nın da bulunduğu yaklaşık 120 ziyaretçi açılışa katıldı. Çanakkale Resim Yarışması, Işık Üniversitesi ve Çanakkale Avustralya Konsolosluğu destekleriyle gerçekleşen Gelibolu Anma Kulübü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortak girişimidir. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.