Geleceğin Yerel Yöneticileri Ahiler Gününde Esnafı Ziyaret Etti

12.10.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Yerel Yönetimler Bölümü, Ahilik Haftası sebebiyle, tarih dersi kapsamında sahaya indi ve esnafla görüştü. Ahilik haftası nedeniyle esnafları tebrik eden öğrenciler, Esnaf Odası Yöneticilerinden de hafta ile ilgili bilgi aldı. Öğrenciler, esnafa bir dokundu bin ah işitti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi çerçevesinde, bu haftaki derslerini esnaflarla yaptılar. Ders öğretim elemanı Gökhan BAYRAM öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında hazır bulunan esnaflarla buluşan öğrenciler, esnafların Ahilik haftasını tebrik ettiler. Geleceğin belediye başkanları olacak Yerel Yönetimler Bölümü birinci sınıf öğrencileri burada Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ünal Özer ile bir araya geldiler. Genel Sekreter Özer burada verdiği bilgide ahiliğin yiğitlik, mertlik ve cömertlik üzerine kurulduğunu kaydederek haftanın tarihsel geçmişi ve yapılan etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Esnaflardan Öğrencilere Serzenişli Davet Ahilik Haftası sebebiyle, etkinlikleri takip eden grubu bilgilendiren Genel Sekreter Özer, esnafların içinde bulunduğu durumla ilgili de bilgi aktardı. Özer, büyük alışveriş merkezlerinin çeşitli sebeplerle küçük esnafın sonunu hazırladığını kaydederken, üniversite öğrencilerinin alışverişlerinde küçük esnafı tercih etmelerini istedi. 7 gün boyunca yapılacak kutlamalar hakkında da bilgi veren Özer Ahilik Teşkilatının tarihi ve mesleki önemi hakkında da gençlerin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.