II. Ulusal Fiziksel Aktivite Çalıştayı

12.10.2010
II. Ulusal Fiziksel Aktivite Çalıştayı Üniversitemizin ev sahipliğinde Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda başladı. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun organizasyonuyla, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve 22 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda açılış konuşmalarını sırasıyla Doç. Dr. Dilara Fatoş Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C.Varol Tok, Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş yaptı. Doç. Dr. Dilara Fatoş Özer’in konuşmasının ardından Öğr. Gör. Özlem Ergun Açanal’ın koreografisini yaptığı “Düğümler” isimli dans gösterisi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Dilara Fatoş Özer, ülkemizde özel gereksinimli bireyler için fiziksel aktivite alanının bir bilim dalı olarak gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu salonda bir araya gelindiğini belirterek, çalıştaya katkı sunan herkese teşekkür etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C.Varol Tok, ülkemizde engelliler için fiziksel aktivite alanında çalışan meslek elemanları arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen II. Ulusal Engelli Bireyler İçin Fiziksel Aktivite Çalıştayı’na üniversite olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek üniversitemizde engellilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi: “3 Aralık 2008’de kurulan “Engelliler Koordinasyon Birimimiz, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile işbirliği içerinde çalışmalarını sürdürmekte, öğrencilerimizin öğrenimleri sırasında ihtiyaçlarına göre asistan desteği, uygun yurt ortamı, ücretsiz şehir içi ulaşım, burs ve sağlık sorunlarına destek vermektedir. Engelsiz Yaşam Topluluğu Türkiye’de kurulan ilk engelli öğrenci topluluğu olması bakımından önemlidir.” Çanakkale Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş ise konuşmasında herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu belirterek çeşitli istatistikî bilgileri vurguladı. “Dünyada 500 milyon ülkemizde ise nüfusun %12,29’u yani 8,5 milyon insan engellidir. Engelli oranı batı ülkelerinde daha düşük geri kalmış ülkelerde daha yüksektir.” Dr. Karakaş Çanakkale Belediyesi’nin engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ulusal ve uluslararası arenadan alanında uzman çok sayıda kişinin katıldığı çalıştay 13 Ekim 2010 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.