İstanbul Politikalar Merkezi'nin Kurucu Direktörü Dünya Üniversiteler Kongresinde

İstanbul Politikalar Merkezi'nin Kurucu Direktörü Prof. Üstün Ergüder, 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleştirilecek Dünya Üniversiteler Kongresine katılacak. Prof. Üstün Ergüder, 20 Ekim 2010 Çarşamba günü 14.00 ile 14.40 saatleri arasında Troia Kültür Merkezi’nde davetli konuşmacı olarak “Universities: Academic Freedom and Institutional Autonomy” başlıklı bir sunum yapacak. Prof. Ergüder, 21 Ekim 2010 Perşembe günü de 18.40 ile 20.00 saatleri arasında Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “What is a University?” başlıklı panelde başkanlık yapacak. Prof. Ergüder ayrıca 22 Ekim 2010 Cuma günü “Importance of NGOs in Turkey and in the World” başlıklı panelde de konuşmacı olarak yer alacaktır. İstanbul Politikalar Merkezi'nin Kurucu Direktörü olan Prof. Üstün Ergüder lisans eğitimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde tamamladı. Lisansüstü eğitimini Syracuse Üniversitesi'nde (The Maxwell School of Citizenship and Public Affairs) tamamlayan Ergüder 1970 yılında Siyaset Bilimi dalında doktora derecesi aldı ve Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik kadrosuna katıldı. Prof. Ergüder, ayrıca, Michigan Üniversitesi, Syracuse Üniversitesi ve New York Devlet Üniversitesi'nde çeşitli dönemler ders verdi. Ağustos 1992 ve Ağustos 2000 arasında iki dönem Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. Prof. Ergüder, Rektörlük görevinden önce, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanlığı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ergüder'in Türkiye'de yayınlanmış iki kitabı, ayrıca Türkiye ve yurtdışında yayınlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır. Saha araştırması içeren çeşitli yerel ve uluslararası işbirliği projelerini tasarlamış ve yönetmiştir. Prof. Ergüder akademik sorumluluklarının yanı sıra, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı'nın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir. Prof. Ergüder Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu ve Robert Kolej Mütevelli Heyeti üyesidir. 1996-2000 yılları arasında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan Ergüder, çeşitli uluslararası kuruluşlarda da görev yapmaktadır. Bologna ve Brüksel’de kurulmuş bulunan Magna Charta Gözlemevi Konsey Başkanlığı ve Avrupa Vakıflar Merkezi (EFC) Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.