HİT, Çanakkale'yi Yeni Öğrencilere Tanıttı

11.10.2010
ÇOMܒnün aktif topluluklarından Halkla İlişkiler Topluluğu, çoğunluğu birinci sınıf öğrencilerinden oluşan kalabalık bir gruba Ezine, Ayvacık, İntepe, Küçükkuyu, Assos vb. yerleri tanıttı. Tarihi ve turistik yerlere düzenlenen gezi sonrasında yapılan yarışmada soruları bilen öğrencilere ise çeşitli armağanlar dağıtıldı. Halkla İlişkiler Topluluğu, önceki gün, yaklaşık 50 kişiden oluşan ve üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerle eğitsel amaçlı bir gezi düzenledi. Topluluk Akademik Danışmanı Öğretim Elemanı Gökhan BAYRAM öncülüğünde düzenlenen gezi İntepe ile başladı. Sonrasında Ezine’ye geçen grup bölgenin tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundu. İlçede tur atan ve önemli yerleri bizzat yerinde gören öğrencilerin bir sonraki durağı ise Ayvacık oldu. AYVACIK BÜYÜLEDİ Ayvacık içerisinde gezi yapan Halkla İlişkiler Topluluğu bölgenin tarihi, ekonomik ve jeopolitik özellikleri hakkında bilgi aldı. Grup buradan sonra ise Assos antik kentini ve Behramkale köyünü ziyaret etti. Behramkale köylüleri ile sohbet eden ve üniversite hakkında bilgi veren öğrenci grubu burada bulunan antik yerleşim hakkında da bilgi aldı. Burada özellile Antik Limanda vakit geçiren öğrenci grubu, gördükleri güzellikler karşısında adeta büyülendi. KÜÇÜKKUYU GEZİLDİ Grubun gezi programı dahilinde son durağı ise Çanakkale’nin sınır beldesi Küçükkuyu oldu. Burada ki gezi esnasında yörenin zeytin üreticileri ile de bir araya gelen öğrenciler zeytin ve özellikleri hakkında da bilgi edindi. Halkla İlişkiler Topluluğu bundan sonra ise İntepe’ye hareket etti. İNTEPE BELEDİYE BAŞKANI REFAKATİNDE GEZİ Grubun İntepe ziyaretinde rehberlik yapan Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz yöre ile ilgili bilgi verdi. Kardeşlik ilişkiler ve bağcılıktaki çalışmalar hususunda bilgi verdi. Öğrenciler, yakın bir zaman içinde Belediye tarafından hazırlanan Etnografya Müzesi’ni de gezdi. İntepe Belediye Başkanına sorular yönelten ve yöre hakkında bilgi edinen öğrencilerin beldenin özellikle konumundan etkilendiğini belirtti. ÖDÜLLÜ ÇANAKKALE YARIŞMASI Gezi bitiminde ise ödüllü bir yarışma düzenledi. Gezilen yerler hakkında yöneltilen soruları doğru yanıtlayan öğrencilere yöreyle ilgili çeşitli armağanlar sunuldu. Buna göre gezilen yerlerdeki tarihi ve ekonomik durumlarla ilgili sorulan sorulara doğru yanıt verenlere heybe, peynir, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, magnet vb. armağanlar sunuldu. Gezi esnasında, İntepe Belediye Başkanı Özkurnaz’da başarılı öğrencilere bazı armağanlar takdim etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.