Biga’da Hedef Sıfır İşsizlik

07.10.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksek Okulu, İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) ve Biga Belediyesi işbirliğinde düzenlenen İŞKUR Mesleki Eğitim Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Biga Belediye Kültür Sarayında düzenlenen törenle verildi. İŞKUR Süt ve Ürünleri İşletmeciliği kursunu tamamlayan 13 kursiyer, Sebze Yetiştirme işçisi kursunu tamamlayan 13 kursiyer ve Mobilya imalatçısı kursunu tamamlayan 8 kursiyere sertifikaları protokol tarafından takdim edildi. Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY törende yaptığı konuşmasında, Meslek Yüksek Okullarının görevlerinden birinin de aranılan elemanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY; “ Mesleki eğitim anlamda istihdama katkı verilerek, Türkiye’deki en önemli problemin başında gelen işsizlik önlenebilir. İŞKUR kapsamında meslek edindirme kursları başlatılarak, ekonomik krizlere rağmen işsizlik en aza çekilmeye başlamıştır. Türkiye’de ki işsizlik sorunu % 14’lerden % 10’lara, Biga’da % 3’lere düşmüş durumdadır. İşsizleri meslek sahibi yaparak bu oranı sıfırlara çekebiliriz”dedi. Törende konuşma yapan Biga Kaymakamı Fatih GENEL; TEKİNAY’ın sıfır işsizlik çalışmalarına hemen başlaması gerektiğini, bu konuda Kaymakamlığın da tam olarak bu projede yer alacağını belirtti. Törene, Biga Kaymakamı Fatih GENEL in yanı sıra Biga Belediye Başkanı Mehmet ÖZKAN, İŞKUR İl Müdürü Ahmet KASAP, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer KARATAŞ, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI, Daire Amirleri, Biga Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlileri ve kursiyerler katıldı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.