Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek Projesi Başladı

06.10.2010
Gençlik Danışma Birimi Koordinatörlüğü’nün bildirdiğine göre, Yabancı Dilller Yüksek Okulu, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Gençlik Danışma Birimi işbirliği ile yürütülen, Bilimsel Araştırmalar Proje Komisyonu tarafından desteklenen, sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele temalı “Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek” projesi çalışmalarına, 01.10.2010 Cuma günü aday akran danışmanları ile yapılan ilk toplantı ile başlandı. Bu toplantıda aday akran danışmanlarına, başlayacak proje hakkında bilgi verilmiş, stratejik planlama yapılmıştır. Bu plana göre, proje başlangıcında, aday akran danışmanlarına 9-10 ve 16-17 Ekim 2010 tarihlerinde öncelikle “Eğitim Becerileri” kursu verilecektir. Kurs sonunda seçilecek gruba, 26-27-28 Kasım 2010 tarihlerinde Yeniden Derneği, Doç. Dr. Kültegin Ögel ve ekibi tarafından sigara, alkol ve madde bağımlılığı temalı, üç günlük eğitim verilecektir. Eğitim sonrasında, akran danışmanları bir yıl süresince hazırlık sınıflarında öğrenim gören öğrencilere sigara, alkol ve madde kullanımından korunma, konusunda olumlu tutum ve beceri geliştirmeye yönelik eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verecektir. İlgili projede görev almak, hizmet üretiminde bulunmak isteyen öğrenciler, eğitimlere katılmak için 08-Ekim 2010 Cuma gününe kadar gençlik danışma birimine başvurabilirler. Eğitim Becerileri Geliştirme Kurs Programı için tiklayiniz Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için de aşağıdaki linke tıklayınız.