Barış ve Anlaşmazlık Çalışmaları Disiplininin Kurucusu Dünya Üniversiteler Kongresi'nde

Çok sayıda bilim insanın bir araya gelip küresel sorunları tartışacağı Dünya Üniversiteler Kongresi’nin konuklarından biri olan TRANSCEND kurum yöneticisi Johan Galtung, 23 Ekim 2010 Cumartesi günü 10.30 ile 12.00 saatleri arasında Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek “Conflict Resolution, Culture of Peace and Justice, and Turkish Contribution to World Peace” başlıklı panelde “Turkey Getting Unstuck” temalı bir bildiri sunacak. Norveçli bir matematikçi ve sosyolog olan Johan Galtung, barış ve anlaşmazlık çalışmaları (peace and conflict studies) disiplininin başlıca kurucusu. 1959 yılında Oslo’da Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nü kuran Galtung’un barış araştırmaları üzerine çok sayıda çalışması bulunuyor. Norveç Fen Edebiyat Akademisine de üye olan Galtung’un 1000’den fazla makalesi ve 100’den fazla kitabı yayınlanmıştır. Galtung’un kurucusu olduğu TRANSCEND, barışı tesis etme temelli kurulan uluslararası bir ağdır. TRANSCEND’in temel misyonu ise empati, diyalog ve yaratıcılık ile anlaşmazlıkları çözümleme ve barışı tesis etmeye çalışmaktır.