Çanakkale Zaferi Anısına Hediyelik Eşya Yarışması

01.10.2010
ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Eceabat Kaymakamlığı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte “Çanakkale Zaferi Anısına Hediyelik Eşya Fikir Projesi Öğrenci Yarışması” düzenliyor. Çanakkale’de oluşan hediyelik eşya kirliliğinin önüne geçmek amacıyla düzenlenmekte olan . Yarışmanın 14 Şubat 2011 de sonuçlandırılarak 2011 Çanakkale Zafer Haftası içinde sergi ve ödül töreni düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Yüksek öğrenim öğrencilerine açık olan yarışmada adayların tasarıma bakış açılarını genişletmek ve tasarımcı kimliğine katkıda bulunmak, başarılı öğrencileri desteklemek, konuya yönelik yeni ve özgün fikirler ortaya koyarak mesleki gelişime katkı sağlayacak bir tartışma platformu oluşturmak yarışmanın öncelikli hedefleri arasında olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde ve Opet Petrolcülük A.Ş. nin sponsorluğunda düzenlenen yarışma sonunda yarışmaya katılan tüm tasarımlarla ilgili tüm haklar Eceabat Kaymakamlığına ait olacak ve Kaymakamlık, yarışma sonuçlandıktan sonra her türlü üretim ve satışı yönlendirebilecektir. Böylece Çanakkale’de oluşan hediyelik eşya kirliliğinin önüne geçmek için önemli bir adım atılmış olacaktır. Yarışmanın teknik şartnamesi ve organizasyon işbirliği 28 Eylül 2010 günü Eceabat Kaymakamlığı’nda ortak bir çalışmayla tamamlanmış ve imza altına alınmıştır. Ortak çalışma fotoğrafları için aşağıdaki linki tıklayınız.