II. Ulusal Ekoloji ve Çevre Öğrenci Kongresi Üniversitemizde Düzenlendi

29.09.2010
II. Ulusal Ekoloji ve Çevre Öğrenci Kongresi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi organizasyonuyla gerçekleştirildi. Kongreye İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Hacettepe, Mustafa Kemal, Marmara, Akdeniz, Çukurova, Niğde, Süleyman Demirel, Gazi Üniversitelerinden poster ve sözlü bildiri ile katılımların yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencilerinden de yoğun katılım oldu. 23 Eylül 2010'da iki ve 24 Eylül 2010'da dört oturum şeklinde tamamlanan bilimsel programın ardından katılımcılar 25 Eylül 2010'da Troia Ören Yeri'ne düzenlenen geziye katıldı. Gerek genç araştırmacıların gerekse öğrenimleri sırasında araştırmaya ve çevre sorunlarına duyarlı bir neslin yoğun ilgisinin olduğu kongrenin üçüncüsünün 2011’de İstanbul'da İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenmesine karar verildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.