Biga MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem YAYINTAŞ New York Botanical Garden'da

24.09.2010
Biga Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem YAYINTAŞ 30 Haziran - 31 Ağustos 2010 tarihleri arasında New York Botanical Garden Herbaryum Merkezinde ve Cullman Program Molecular Systematics Studies in Pfizer Araştırma Laboratuar’ında karayosunlarında moleküler düzeyde çalışmalar yapmıştır. Yrd. Doç. Dr. Özlem YAYINTAŞ; Lewis B. Ve Dorothy Cullman Programı Moleküler Sistematik Araştırma Laboratuar’ında DNA ve RNA ekstraksiyonu, yüksek verimlilik, PCR gibi moleküler analiz yöntemleri ile ilgili eğitim almış ve aldığı eğitimi karayosunu örneklerine uygulayarak, bu şekilde çalıştığı guruplardaki filogenetik ilişkileri incelemiştir. William ve Lynda Steere Herbaryum New York Botanical Garden’ın botanik araştırma merkezi içinde yer alan dünyanın ve batı yarımkürenin en büyük 4. herbaryumu olup burada 7 milyondan fazla kurutulmuş bitki örneklerinin koleksiyonu yer almaktadır. YAYINTAŞ, burada Biga yarımadası ve Kaz dağlarından topladığı karayosunu örneklerini karşılaştırmalı olarak tayinlerini gerçekleştirmiştir.