Rektörümüz Cumhurbaşkanı Derviş EROĞLU'nun Davetlisi Olarak KKTC’deydi

23.09.2010
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yakın Doğu Üniversitesi’nde, ‘Dünya Üniversiteler Kongresi ve ÇOMܒnün Global Sorunlara Bakışı’ konulu bir konferans verdi. Prof. Dr. Ali AKDEMİR sonrasında KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Çavuşoğlu, üniversitelerin bilim yuvası olmak yanında, dünyadaki insanlara her anlamda öncülük eden kurumlar olduğunu vurgularken Prof. Akdemir ise KKTC’ye Cumhurbaşkanlığı’nın daveti ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nde konferans vermek amacıyla geldiğini söyledi. Prof. Dr. Ali Akdemir, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu 20 – 24 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleşecek olan “Dünya Üniversiteler Kongresi”ne davet ederek kongre hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Akdemir ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Dünya Üniversiteler Kongresi” hakkında bilgi vermek amacıyla, üniversitemizin Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hasgüler ile birlikte sizleri ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Bizler eğitim-öğretim-araştırma gibi geleneksel görevlerimizin yanı sıra küresel düzeyde dünya kamuoyunu ilgilendiren konularda da duyarlı etkinlikler yapmayı kendimize görev edindik.” Bakan Çavuşoğlu da, kabulde yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Ali Akdemir’i ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni, çok ciddi bir görev üstlendikleri için kutladı; ayrıca Rektör Prof. Akdemir’i KKTC’de görmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, “Üniversiteler bilim yuvası olmak ile birlikte dünyadaki insanlara her anlamda öncülük eden kurumlardır. Yeryüzünde her anlamda bilginin, bir arada toplandığı kurumsal yapıya sahip, başka bir yer yoktur” diyerek, KKTC üniversitelerinin de kongreye davet edilmesinin sevindirici olduğunu; çünkü dünya üniversiteleri ile aynı platformda buluşmanın ülke açısından da oldukça önemli olacağını ifade etti. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Ayrıca üniversitelerimizde kendi vizyonları ile eminim ki bu kongreye çok büyük katkılar yapacaklardır. Bununda ötesinde, KKTC üniversitelerimiz her platformda olduğu gibi Çanakkale’de de bu coğrafya içinde mağdur edilmeye çalışılan halkımızın dili olacaklardır. Bu imkânı KKTC üniversitelerine de verdiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür etmek isterim.” Çavuşoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde düzenlenecek Dünya Üniversiteler Kongresi'ne katılmayı çok arzu ettiğini, programının uyması halinde katılacağını da söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılacağını bildirdi. Konuyla ilgili fotoğraflar için aşağıdaki linki tıklayınız.