Üniversitemizin 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Yapıldı

22.09.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ), 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılının açılış töreni Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, ÇOMÜ Tanıtım Filminin gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti. Törende, Öğrenci Temsilci Kurulu (ÖTK) adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi Temsilcisi Özlem Işık, Öğrenci Toplulukları adına İletişim Topluluğu’ndan Gözde İşçi birer konuşma yaptı. Öğrencilerin konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir yaptığı konuşmada, ÇOMܒnün, 9 fakültesi, 2 enstitüsü, 5 yüksek okulu, 11 meslek yüksek okulu, 1 konservatuarı, 20 araştırma merkezi, 1250 öğretim elemanı, 900 idari personeli ve 29 bini aşan öğrencisiyle parlak bir yükseköğretim kurumu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ali Akdemir, bunların yanı sıra 4 fakülte, 1 uygulamalı bilimler yüksekokulu, 1 meslek yüksek okulu, 1 teknopark ve 2 enstitü kurma çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti. Rektör Ali Akdemir şöyle devam etti: “ÇOMÜ, sahip olduğu öğrenci büyüklüğü, öğretim elemanı sayısı ve gerçekleştirdiği etkinliklerin büyüklüğü ile üniversite kenti Çanakkale kenti imajını pekiştirebilecek bir noktaya gelmiştir. ÇOMܒnün akademik özellikleri birçok üniversiteden farklı. Kurumsal öğrenme ya da öğretim elemanları aracılığıyla öğrenmenin yanına genel anlamda bütünleşik bilgiye ulaşabilmek için kendi kendine öğrenmeyi, sanal öğrenmeyi ve sosyal öğrenmeyi de ilave etmiş durumdayız. ÇOMÜ devlet ve özel sektör için insan kaynağı, yönetici, araştırmacı ve girişimci yetiştirmenin yanı sıra farklı olarak sivil toplum kuruluşları ve girişimcilik için de insan kaynağı ve yönetici yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir. Girişimci yetiştirme konusunu artık söylemden eyleme geçirmiştir. Bu özelliğimiz TOBB tarafından da kabul edilmiştir. Öğrencilerimize bu eğitim öğretim yılında üç yeni olanak daha sunacağız. Özellikle yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran kendi kendine öğrenme merkezimiz ve geniş bir kaynak birikimine sahip kütüphanemiz akademik yıl boyunca 24 saat açık kalacaktır.” Akademik Yıl açılışının son kısmında Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şükran Yalçın Özdilek “Ekoloji ve Çanakkale” konusunda verdiği açılış dersiyle Türkiye ve Çanakkale’nin karşı karşıya olduğu ekolojik sorunlardan bahsetti. Açılış töreni Yamaç Kafe'de verilen resepsiyon ile son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.