Üniversitemiz, Türkiye'nin Bir Adasıyla İlk Kez Temsil Edildiği ISISA Konferanslarında Gökçeada İle Yerini Aldı

Üniversitemiz Gökçeada Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr.Gör. Çiğdem ŞAHİN, 23-27 Ağustos 2010 tarihlerinde ISISA & CRT (The Centre for Regional and Tourism Research on Bornholm) işbirliğiyle Danimarka’nın Bornholm Adası’nda düzenlenen “ISISA Islands of the World Conference XI: Celebrating Islands Connectivities” kapsamında, “Being Small But the Largest: The Case of Gökçeada Island” başlıklı bildirisini sunarak üniversitemizi temsil etmiştir. Öğr.Gör. Çiğdem Şahin’in de üyesi olduğu ISISA (International Small Islands Studies Association), bugüne dek 40’dan fazla ülkeden yüzlerce bilim adamının katılımıyla, dünya çapında tüm küçük adalar hakkında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve bir şebeke yoluyla paylaşıldığı, kar amacı gütmeyen, gönüllülük esasına dayalı ve bağımsız bir organizasyondur. Adaların kendi dinamikleri bağlamında incelenmesi düşüncesiyle, adalılık, bağımlılık, kaynak yönetimi ve çevre, ada hayatının doğası başta olmak üzere, tüm ada ilişkili konularda çalışmalar yapmak, organizasyonun temel hedefidir. Yılda iki kez yayımlanan ISISA Newspaper, adalar konusunda uzman bilim adamı ve kadını üyelerin sayısız bireysel ve ekip yayınlarıyla birlikte, 1992’de kurulmuş olan ISISA, çeşitli ülkelerde üniversiteler, STK’lar, kamu kurumları, yerel yönetimler ve diğer birimlerle işbirliği içinde kongreler düzenlemektedir. Bunların yanı sıra, en önemli bilimsel etkinliği bu yıl 11.si Bornholm Adası’nda yapılmış olan Islands of the World Conference serisidir. İki yılda bir düzenlenen konferans serisi, dünyanın tek süreli ada konferansları organizasyonudur. İlki Kanada/Victoria’da, daha sonra ise Avustralya/Tasmania, Yeni Zelanda/Nassau, Japonya/Okinawa, Mauritius, İskoçya/Isle of Skye, Kanada/Prince Edward Island, Tayvan/Kinmen Island, ABD/Maui Island, Kore/Jeju Island ve Danimarka/Bornholm Island’a 11 konferans düzenlenmiştir. 12. konferans adası olarak İngiliz British Virgin Islands seçilmiştir ve 2012 yılında gerçekleştirilecektir. Türkiye’nin ilk kez temsil edildiği konferans dizinin 11.’si olan ve 15 ülkeden 70 katılımcının yer aldığı Bornholm’da, Öğr.Gör. Çiğdem ŞAHİN’in bildiri sunumunun ardından, Gökçeada, ISISA Yönetim Kurulu tarafından 2014 konferans merkezi olması yönünde tek aday olarak gösterilmiştir. Ayrıca Öğr.Gör. Çiğdem ŞAHİN ISISA Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiştir.