AB Koyunculuğu Çalıştayı Nedeniyle Üniversitemizde Bulunan Akademisyenler Rektör Yardımcımızı Ziyaret Etti

20.08.2010
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal ÇELİK tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde üniversitemiz evsahipliğinde düzenlenen “SHEEPSKILLS-Curriculum and training for European sheep farmers” (Avrupadaki koyun üreticilerinin eğitimine yönelik bir program) temalı çalıştaya katılmak için üniversitemizde bulunan Almanya, Danimarka, Macaristan, İzlanda ve Türkiye'den bilim insanları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK’u makamında ziyaret etti. Ziyarette çalıştayın ana konularının; ülkelerin koyunculuk sektörleri, yeni ırkların geliştirilmesi, hastalıklarla savaşım, beslenme ve sağlık koruma stratejileri, ürün fiyatlarındaki dalgalanmalar ve nedenleri ile sektörde ciddi anlamda ihtiyaç duyulan sektör çalışanlarının eğitimleri olduğu belirtildi. Çalıştaya yurtiçi ve yurtdışı sektör çalışanlarının yanısıra yatırımcılar ve üniversitelerin ilgili kişilerinin de katılacağı ifade edildi. Ayrıca Avrupa Kıtasında Sürdürülebilirliğin Devamı İçin Arıcılığın Önemi, Ev Hayvanlarının İnsanların Psikolojik Tedavilerinde Kullanımı ile Ziyarette Kırsal Kalkınmayı Sağlamak Amacıyla Organik Tarım Üretimi temalı projelerin de geliştirilmesi üzerine çalışıldığı vurgulandı. Üniversitemizin gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinliklere de değinilen ziyarette konuklara çeşitli hediyeler verildi. Ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.