"AstroÇOMÜ: Astronomi Yaz Bilim Kampı" Gerçekleştirildi

06.08.2010
TÜBİTAK tarafından desteklenen "AstroÇOMÜ: Astronomi Yaz Bilim Kampı" isimli proje başarıyla gerçekleştirilmiştir. Teorik bilgiler ve uygulamalı etkinliklerle zengin bir içerik sunan projede, Türkiye'nin dört bir yanından gelen toplam 50 tane fen bilgisi ve sınıf öğretmenine 18-31 Temmuz 2010 tarihlerini kapsayan dönemde astronomi eğitimi verilmiştir. Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nden öğretim elemanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen proje ile katılımcı öğretmenlerin özelde astronomiye ve genelde de bilime olan ilgilerinin arttırılması hedeflenmiştir. Buna ek olarak, katılımcı öğretmenlerin bilimin doğası ve araştırma-inceleme yoluyla öğretim konularında daha geniş bilgi sahibi olmaları projenin amaçları arasında yer almıştır. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve fotoğrafları görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.