Gelibolu Stratejik Bölge Planlama Pratiği, ITU-QTU-ÇOMU Uluslararası Yazokulu Yapıldı

29.07.2010
Gelibolu Stratejik Bölge Planlama (Gallipoli Strategic Regional Planning Practice) konulu uluslararası yazokulu 19-25 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi, Queensland University of Technology (Avusturalya) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleşen yazokulunda, Gelibolu Yarımadasının sürdürülebilir gelişimi için 2015 yılı hedef ve stratejileri tartışıldı. İstanbul’da başlayan yazokulunda öğrenciler, Türkiye’deki planlama sistemi, Marmara Bölgesi ve İstanbul’un gelişimi, Gelibolu yarımadasının sosyo-ekonomik durumu, çevre ve ulaşım altyapısı, tarihi ve kültürel mirası konularında dersler aldılar. Yazokulu’nun Çanakkale kısmında ise Gelibolu yarımadası kentsel ve kırsal alanları ve Gelibolu Tarihi Milli Parkı’nda alan çalıması yapıldı. Gelibolu Tarihi Milli Parklar Müdürlüğü’nün “Uzun Devreli Gelişme Planı” hakkında ve Çanakkale Belediyesi’nin Çanakkale kentinin turizm vizyonu ve Gelibolu ilişkisi üzerine bilgilendirmeleri oldu. Daha sonra öğrenciler gruplara ayrılarak atölye çalışması yaptılar ve Gelibolu Yarımadasının gelişme stratejilerine yönelik 6 farklı proje sundular. Yazokulunun sonunda katılımcılara sertifika verildi. Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı ve Yazokulu Düzenleme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu BAŞARAN UYSAL konuyla ilgili şunları ifade etti: “Yazokulumuzun başarıyla gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR’a, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN’a, Gelibolu Tarihi Milli Park Müdürlüğü yetkilileri Ozan HACIALİOĞLU ve Murat UFUKKARA’ya, kaliteli ve başarılı servisinden dolayı Dardanos Tesisleri’nin tüm çalışanlarına ve Arzu BAYINDIR’a teşekkürlerimizi sunuyoruz”. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.