ÇOMܒnün Değerler Sempozyumu , SDܒde Örnek Alındı

23.07.2010
Üniversitemizin özgün bir metodolojiyle hazırladığı, interdisipliner bir biçimde gerçekleştirdiği, alanında ilk olma özelliğine de sahip bulunan Çanakkale İli Değerleri Sempozyumu ve sempozyum sonucunda yayınladığı envanter kitabı Süleyman Demirel Üniversitesi’nde örnek alındı. 25-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında 13 ilçe ve merkezde ÇOMÜ öncülüğünde Valilik, Yerel Yönetimler ve STK’ların katkılarıyla gerçekleştirilen toplam 14 sempozyum Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından model alındı. Bu bağlamda SDÜ, 26 Nisan – 3 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlediği “Isparta İli Değerleri ve Değer Yaratma Potansiyeli Sempozyumları”nın envanter kitabını yayınladı. SDÜ REKTÖRÜ : ÇOMÜ İLE TÜRK DÜNYASI DEĞERLERİ SEMPOZYUMU DÜZENLEYECEĞİZ Sempozyumların sonuç kitabı niteliğindeki “Isparta Değerleri Envanteri” kitabının sunuşunda görüşlerini aktaran SDÜ Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi BAYDAR, düzenledikleri sempozyumun, ÇOMÜ ile gerçekleştirilecek daha büyük bir sempozyuma hazırlık mahiyeti taşıdığını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Lütfi BAYDAR, sunuş yazısında şunları aktardı : “Bu sempozyumlar yakın bir gelecekte Süleyman Demirel Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliği ve Türk Dünyası Üniversiteleri’nin katılımı ile düzenlenmesi düşünülen ve “Türk Dünyası Değerleri ve Değer Yaratma Potansiyeli Sempozyumları”na bir hazırlık olması amacındadır.” KİTAPTA, ÖZGÜN SEMPOZYUMLARIN METODOLOJİSİNİ GELİŞTİREN VE METODOLOJİNİN KULLANIMINA İZİN VEREN REKTÖRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİLDİ Sempozyumun Koordinatörlüğünü ve “Isparta Değerleri Envanteri” kitabının editörlüğünü üstlenen Yrd. Doç. Dr. Murat KAYALAR ise sempozyumun fikir ve isim babası olarak işaret ettiği Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’e teşekkür etti. Sempozyum koordinatörü, kitaptaki yazısında şunları aktardı: “Sempozyum organizasyonu boyunca ekip liderimiz olan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Baydar Hocamıza ve bu sempozyumların fikir ve isim babası olan aynı zamanda “Değerler Envanter Formu”nu geliştiren ve kullanmamıza izin veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali AKDEMİR Hocamıza teşekkür ediyoruz.” Isparta iline yönelik toplam 132 değerin envanterine yer verilen, 225 sayfadan oluşan yayın tıpkı ÇOMܒnün Çanakkale Değerleri Envanter Kitabı gibi değeri tanıtmakta, değerin kısa öyküsünü sunmakta, değeri koruma ve geliştirme stratejisini göstermekte ve değer stratejini uygulayacak kurumlara işaret etmektedir. Çalışmada he değer için müracaat edilebilecek uzman ve iletişim bilgileri de yer almaktadır. Kitabın kapağı ve envanter örnekleri için aşağıdaki linki tıklayabilir yada http://album.comu.edu.tr/comualbum/displayimage.php?album=55&pos=2 adresini ziyaret edebilirsiniz.