ABD New Hampshire Üniversitesi İle Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Arasında Teknolojik İşbirliği Anlaşması İmzalandı

22.07.2010
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) New Hampshire Üniversitesi (UNH) Okyanus Mühendisliği Enstitüsü ile Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi arasında ikili işbirliği çerçevesinde (Joint Research and Development Project) yürütülecek olan Offshore Kafes Teknolojisi Projesinde, taraflar arasında işbirliği anlaşmasının karşılıklı imzalanması için, ABD’den 2 kişi ve Almanya’dan 2 kişi olmak üzere, 4 kişilik heyet Üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi’ne ait Araştırma Birimleri ve Laboratuarlarında incelemeler yapılmış, projenin yürütüleceği bölgede, kıyıdan yaklaşık 0,6 mil açıktaki mevkide fakültemize ait Karabatak isimli tekneyle inceleme gerçekleştirilmiş ve proje faaliyetlerinin ayrıntıları üzerine bir çalışma toplantısı yapılmıştır. ABD-UNH Okyanus Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğretim üyesi ve Proje Eş Koordinatörü Prof. Dr. Barbaros Çelikkol önderliğindeki yabancı konuk heyeti Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik’i ve daha sonra Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Akgün’ü ziyaret etmişlerdir. Ağ kafes balıkçılığında yeni ve çevreci bir malzeme kullanımı amaçlanan ortak proje kapsamında, yeni teknoloji transferi ve stajerlerin eğitimi ile teknik uzmanlaşma sağlanması hedeflenmektedir. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.