Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu'ndan Türk-Avustralya Kültür Merkezine Ziyaret

09.07.2010
Avustralya’da her yıl Temmuz ayında Aborjinler ve Torres Boğazı Adaları halklarının tarih, kültür ve zenginliklerini kutlamak üzere düzenlenen NAIDOC haftası çerçevesinde Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Andrew KOÇ-MCDONALD üniversitemizin Türk-Avustralya Kültür Merkezine bir ziyarette bulundu. Ziyarette Konsolos Andrew KOÇ-MCDONALD Türk-Avustralya Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih YAVUZ’a Avustralya yerlileri aborjinlerin yerleşimlerini gösteren bir harita ile NAIDOC haftası ile ilgili materyaller armağan etti. Ziyarette Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih YAVUZ, konsolosluğun kendilerine her zaman destek sağladığını belirterek Konsolos Andrew KOÇ-MCDONALD’a teşekkür etti. Avustralya’nın Çanakkale Eski Konsolosu Peter RENNERT’ın da kendilerine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih YAVUZ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Merkezimize armağan edilen bu harita Avustralya’nın kültürel zenginliklerini göstermektedir. Bu harita merkezimizi süsleyerek öğrencilerimize Avustralya’nın kültürü hakkında önemli bilgiler sağlayacaktır”. Konsolos Andrew KOÇ-MCDONALD ise Avustralya Aborjinleri ve Yerlilerinin yaşam alanlarını gösteren bu haritanın Avustralya’nın kültürel zenginliklerini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.