Bulgaristan’ın European Polytechnical Üniversitesi’nden Rektörümüze Ziyaret

06.07.2010
Bulgaristan’ın European Polytechnical Üniversitesi Rektörü Prof. Christo CRİSTOV, Başkan Toshko KRASTEV ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. European Polytechnical Üniversitesi’nin ÇOMÜ ile benzer vizyonlara sahip olduklarını söyleyen ziyaret heyeti her iki üniversitenin dünya üniversitesi olma yolunda ilerlediğini ifade ettiler. Prof. Dr. AKDEMİR’in Dünya Üniversiteler Kongresi ile ilgili bilgiler verdiği ve kongreye katılım için davet ettiği ziyaret heyeti Ekim ayında düzenlenecek kongreye ekip olarak katılacaklarını ve bu nitelikte bir kongreye ilk defa katılacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler. Üniversitemizin büyük ve tanınmış bir üniversite olduğunu söyleyen Polytechnical Üniversitesi heyeti iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirmek için Prof. Dr. AKDEMİR’i kendi üniversitelerine davet ederek bu bağlamda ortak çalışmalar yapmak ve öğrenci değişimi programlarını uygulamaya geçirmek istediklerini söylediler. İki üniversite arasında iyi niyet anlaşması imzalanmasının ardından ziyaret heyeti son olarak Türkiye’deki üniversite adaylarının kendi üniversitelerindeki lisans programlarına da başvurabileceklerini kaydetti. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.