2009-2010 Akademik Yılı 2. Yarıyıl Eğitim Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

02.07.2010
Üniversitemiz 2009-2010 Akademik Yılı 2. Yarıyıl Eğitim Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, performans değerlendirme toplantılarının geleneksel hale geldiğini belirterek şunları söyledi: “ Uluslararası Üniversiteler Birliğinin, uluslararası bir üniversiteyle işbirliğinde organize ettiği toplantıda konuşmacı olarak bulundum ve üniversitelerin eğitim, öğretim kavramlarıyla değil, eğitim ve öğrenme kavramlarıyla anılmaya başlandığını gözlemledim. Zaten biz üniversite olarak, öğrenmenin %25'inin kurum ve öğretim elemanları tarafından %75'inin ise sanal, sosyal ve kendi kendine öğrenmeyle gerçekleştiğini savunuryorduk. Bunun uluslararası bir toplantıda vurgulanması anlamlıdır diye düşünmekteyim. Eğitim ve öğretimi, eğitim ve öğrenme diye düşünmemiz ve enformasyon ve iletişim teknolojilerinden daha fazla yararlanmamız gerekmektedir” dedi. Ayrıca Prof Akdemir: “Yeni dönem başlamadan önce bilgisayar laboratuvar taleplerini topluyoruz. Yer gösterildiği taktir de ihtiyaç durumuna göre her fakülteye ve yüksekokuluna bir ve birkaç bilgisayar laboratuvarını donatma konusunda gerekli fonu sağlamamız için çalışmalarımız sürüyor. Bu tür toplantılar hem geniş ölçekli bir araya gelmemize, bilgi paylaşımına, sosyal buluşmamıza aracılık ediyor hemde eksiklikleri, yetersizlikleri birlikte tespit etme olanağımız oluyor, katıldığını için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz Akgün ise, üniversitemizde eğitim ve öğrenmede kalite geliştirme çalışmaları, Bolonya eğitim süreci ve formasyon konularında bilgiler verdi. Prof. Akgün şunları aktardı: Bolonya süreci değişen koşullar ve gereksinimler konusunda yeniden yapılandırmaları ve eğitimin kalitesini geliştirmesi için bize büyük fırsat vermektedir. Yüksek öğretimde kalite çalışmaları ortaya çıktıktan sonra, üniversite de ayrı bir örgütlenme çalışmalarına başladık. Öncelikle 2009 yılında üniversitemizde 'Bolonya Eşgüdüm Komisyonu' kuruldu. Bu kurulda dekanlar ve meslek yüksekokul müdürleri yer aldı. Bu kurulun alt birimine fakülte ve yüksekokullardan 22 kişiden oluşan 'Üniversite Kalite Geliştirme Timi' oluşturuldu. Bu tüm vasıtasıyla amaç üniversitemizde bilimin niteliğini geliştirmek ve sürekli iyileştirme sürecini başlatmak bundan sonra akademik değerlendirme ve kalite geliştirme komisyonunu anabilim dallarından başlamak üzere bölümler programlar ve fakültelere kadar uzanan bir yapılanmayla ADEK üyeleri seçtik, 8 ay boyunca bölüm başkanlarıyla toplantılar yaptık” dedi. Formasyon hakkında da bilgiler aktaran Prof. Akgün: “Fen Edebiyat Fakültesi ve İlahiyat fakültesinin formasyon talepleri üniversite senatosunca uygun görüldü ve YÖK'e müracatta bulunuldu. YÖK 2010 Nisan ayında bu konuda örgün öğrenim içerisinde formasyon eğitimi için yetki verdi. Önümüzdeki süreçte eğitim ve öğretime devam edecek öğrenciler 3 ve 4'üncü sınıflarda formasyon eğitimi alacaklar. Fakat mezun olmuş olan öğrencilerimize yaz okulu şeklinde bir formasyon eğitimi verebilmek için YÖK'ten izin istedik. YÖK'ten gelen izin neticesinde yaz okulu açarak bu konudaki talepleri yerine getireceğiz. Bu yıl içerinde ilk etapta 600 öğrenciye formasyon eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Bunların 150 tanesi İlahiyat Fakültesi mezunu olucak, 450 taneside Fen Edebiyat Fakültesi mezunu öğrenciler olucak” dedi. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığında görevli mühendisimiz Yücel Şahin'de bolonya sürecinde eğitim, öğretim, kalite geliştirme bilgi sistemi konusunda bilgiler aktardı. 2009-2010 Akademik Yılı 2. Yarıyıl Eğitim Öğretim Performans Değerlendirme Toplantısı görüş ve önerilerle son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresiden ulaşabilirsiniz.