Kitap Bağışında Bulunan Avustralyalı Profesör ve Öğrencileri İçin Kokteyl Düzenlendi

29.06.2010
Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rae FRANCIS ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Bruce SCATES, 19 öğrenci ile birlikte geldikleri Çanakkale’de, Çanakkale Savaşları dersini arazi çalışmalarıyla kuvvetlendirmek ve savaşı yerinde öğrenmek amacıyla yaptıkları 15 günlük Gelibolu ziyaretini tamamladılar. Ders döneminin bitiminde öğrencileri ile birlikte üniversitemizi ziyaret eden Avustralyalı bilim adamları Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i ziyaret ettikten sonra Türkiye-Avustralya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih YAVUZ'un organize ettiği kokteylde ağırlandılar. Kokteyle merkezin yönetim kurulunda bulunan öğretim üyeleri, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mc DONALD, 19 Avustralyalı öğrenci ve Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nden Avustralya Edebiyatı dersi almış bir grup öğrencimiz de katıldı. Burada olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Prof. Dr. Rae FRANCIS ve Bruce SCATES iki üniversitenin yaptığı anlaşmanın kapsamında gelecekte yapılabilecek projelerden bahsetti. Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. YAVUZ, merkezin kurulma aşamasında gösterdikleri işbirliği, gayret ve en önemlisi kişisel koleksiyonlarından bağışladıkları kitaplar için teşekkür etti. SCATES bu bağışların devam edeceğini ve uzun vadeli projelerin de yakında başlayacağını dile getirerek bu organizasyon için teşekkür etti. Avustralyalı ve Türk öğrencilerinin birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldukları organizasyon iki tarafın iyi dilekleriyle sona erdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.