Üniversitemizin Eğitim ve Kongre Kültürü Litvanya’da Anlatıldı, Mykolas Romerius Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzalandı

29.06.2010
Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU) ve Mykolas Romerius Universitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen uluslararası konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Bu yıl Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılan konferans “Küreselleşme Çağında Yüksek Öğretimde Etik ve Değerler: Disiplinlerin Rolü” temasıyla gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in “Bilgi ve İletişim Teknolojisi bağlamında Yüksek Öğretim Sisteminin Dönüşümü” başlıklı yaptığı sunum çok sayıda katılımcı tarafından ilgiyle dinlendi. Prof. Dr. AKDEMİR, yeni öğrenme ortamının informasyon ve iletişim teknolojisine dayalı olarak kurumsal öğrenme, sosyal öğrenme, sanal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeden oluştuğunun altını çizdi ve öğrenmenin yalnızca % 25’nin kurumsal öğrenme ve geri kalan kısmının sosyal öğrenme, sanal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeyle gerçekleştiğini söyledi. Dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği ve çokça soru yönelttiği bu tanımlamanın ardından Ekim 2010 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde yapılacak “Dünya Üniversiteler Kongresi” hakkında bilgi sunuldu. Birçok katılımcı kongreye ilgi göstererek, ekim ayında Çanakkale’ye gelmek istediklerini ifade etti. Program, üniversitemizin tanıtılmasına ve Dünya Üniversiteler Kongresi’ne uluslararası katılım sağlamaya katkı sundu. Konferans çalışmalarının dışında Litvanya’nın en büyük ikinci üniversitesi olan, yüksek lisans programları açısından en güçlü üniversite konumunda olan Mykolas Romerius Universitesi ile ikili işbirliği anlaşması yapıldı. Mykolas Romerius Universitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Alvydas Pumputis burada yaptığı konuşmada, bu ikili anlaşmayla ortak araştırmaların ve işbirliğinin yapılacağını ve ortak programların gelişmesine katkı sağlayarak öğretim elemanlarının bilgi alış verişinin sağlanacağını ifade etti. Prof. Dr. AKDEMİR de benzer vizyonlara sahip olan bu iki üniversitenin ikili anlaşma imzalamasının her iki üniversiteye de olumlu katkılar sağlayacağını kaydetti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.