Öğretim Üyemiz Altunbaş, Türkiye-AB Sürecini, Virginia Teknik Üniversitesi Yayınında İrdeledi

19.06.2010
ABD Virginia Teknik Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Direktörlüğü tarafından hazırlanan ''From Customs Union to Chapter Negotiations: The Turkish Economy on the Path to EU Membership'' başlıklı kitap, Yannis Stivachits editörlüğünde ABD’de basıldı. Genel anlamda AB ve Türkiye ilişkilerini içeren 282 sayfalık çalışmanın 9. bölümünde ise Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya ALTUNBAŞ’ın araştırmasına yer verildi. “Population Accumulation and Regional Development in Turkey: Implications for the EU-Turkey Accession Negotiations” başlığını taşıyan 9. bölümde öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. ALTUNBAŞ, Türkiye’de bölge kalkınması, bölgesel gelişme, nüfus birikimi ve AB’ye uyum sürecine dair bilgiler aktarıyor. Atıner Yayın tarafından basılan eserde Türkiye-AB uyum sürecine ilişkin çeşitli sektörlerdeki durum da analiz ediliyor.