Romanya'nın Bükreş Ulusal Sanat Üniversitesi'nden Rektörümüze Ziyaret

07.06.2010
Bükreş Ulusal Sanat Üniversitesi (Universitatea Nationala de Arte Bucureşti)’nden Rektör Yardımcısı Doç. Roxana TRESTİOREAHU ve Prof. Dr. Ioana BELDİMAN ile Sanatçı Dalila ÖBAY Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Ziyarete Rektör Danışmanı Prof. Dr. Osman DEMİRCAN ile üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. İhsan DOĞRUSÖZ, Yrd. Doç. Umut GERMEÇ, Öğr. Gör. Vahid NOVRUZOV ve Öğr. Gör. Ezgi Yemenicioğlu NEGİR de katıldı. Ziyarette Rektör Yardımcısı Doç. Roxana TRESTİOREAHU ve Prof. Dr. Ioana BELDİMAN Bükreş Ulusal Sanat Üniversitesi (UNArte)’nin yapısı hakkında Rektörümüze bilgi verdi. ÇOMܒnün uluslararası ilişkilere önem veren bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise üniversitemizin düzenlediği uluslararası boyuttaki faaliyetlere, organizasyonlara değindi. Rektörümüz 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne yönelik de konukları bilgilendirdi. Ziyarette ayrıca iki üniversite arasında yapılması planlanan işbirliği anlaşmaları da görüşülerek çeşitli ortak projelerin gerçekleştirilmesi kararı alındı. Üniversitemiz ile Bükreş Ulusal Sanat Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ortak etkinliklere de değinilen ziyarette, ÇOMÜ ile UNArte arasında -iki üniversitenin öğretim üye ve öğrenci çalışmaları ortaklığında- “Sanat Eğitiminde Buluşma” adlı serginin gerçekleştirildiğini ve 2010 yılının Kasım ayında da aynı temalı serginin Ulusal Sanat Üniversitesi’nde sergileneceği bildirildi. Ziyaret sonunda Rektörlük Fuaye Salonu’nda yer alan “Sanat Eğitiminde Buluşma” temalı serginin eserleri gezildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.