Makedonya'nın St. Kliment Ohridski - Bitola Üniversitesi'nden Rektörümüze Ziyaret

07.06.2010
Makedonya’nın St. Kliment Ohridski - Bitola Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Zlatko ZOGLEV, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sasho ATANASOSKI ile İdari Birimler Başkanı Gjulen EMİN Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki üniversite arasında gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği projeleri ile üniversitemizin uluslararası aktivitelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, St. Kliment Ohridski - Bitola Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zlatko ZOGLEV kendi üniversiteleri, eğitim sistemleri, ders içerikleri hakkında Rektörümüzü bilgilendirdi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise ÇOMܒnün uluslararası boyuttaki etkinliklerine değinerek 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında üniversitemizce düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kongresi hakkında konuklara bilgi verdi. Ziyaret esnasında yapılan görüşmelerde genel bir işbirliği anlaşmasının imzalanmasına karar verildi. Ayrıca öğrenci değişim programlarının iki üniversite arasında en kısa zamanda gerçekleştirileceği ifade edildi. Çeşitli hediyelerin karşılıklı olarak takdim edildiği ziyaret sonrası St. Kliment Ohridski - Bitola Üniversitesinden gelen konuklar onuruna üniversitemiz Dardanos Yerleşkesi’nde bir akşam yemeği düzenlendi. Akşam yemeği öncesi Dardanos Tesisleri’nde gerçekleştirilen yapılaşma faaliyetleri konuklarla birlikte incelendi. St. Kliment Ohridski - Bitola Üniversitesinden konuklar 05 Haziran 2010 Cumartesi günü de üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rüstem ASLAN koordinatörlüğünde Antik Troya Kenti’ni gezdi. Ziyaretle ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.