Kadın Girişimcilerin İstihdama Yönelik Projesi Tanıtıldı

04.06.2010
Üniversitemiz ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde gerçekleştirilen “Ben bir Sosyal Girişimciyim, sosyal girişim projelerim var” sloganıyla düzenlenen yarışmanın tanıtımı ÇTSO’da yapıldı. Yarışmanın tanıtım toplantısında Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Raif AKTUR ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem ÇETİN konuşmacı olarak yer aldılar. ÇTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Meltem ÇETİN yarışmayla ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında şunları söyledi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile birlikte kadın girişimciler kurulu olarak bir yarışma organize ettik. Ben sosyal girişimciyim diyen herkes bu yarışmaya katılabilir. Amacı Çanakkale’de istihdamı arttırmak olan bu projeyle tarımdan bilişim teknolojisine, sanayiden turizme kadar her türlü alanda proje üretilebilecek. Bu proje aynı zamanda ödüllü bir proje olacak ve juri üyelerinin yapacağı değerlendirme sonucunda birinci olan projeye 5 bin TL, ikinci olan projeye 2 bin TL, üçüncü olan projeye de bin TL ödül verilecek. Seçilen diğer 7 proje ise mansiyon ödülü ile ödüllendirilecek.” ÇETİN, projede sektör kısıtlaması bulunmadığını söyleyerek yarışmanın başvuru tarihinin 20 Ekim 2010’a kadar devam edeceğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR yaptığı konuşmada üniversite olarak ÇTSO ve Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği içerisinde olduklarının altını çizerek bu tür projelere her zaman destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. AKDEMİR “Çanakkale entelektüel ve kadın hareketlerinin güçlü olduğu bir kent. Gelecekte Çanakkale’de önemli bir sorun haline gelecek olan istihdama yönelik oluşturmak istediğimiz projeyle birlikte kadınlarımız kent hayatına daha geniş ölçüde katkı sağlayacaklardır. Kadın girişimcileri Çanakkale’de harekete geçirebilirsek sorun çözme anlamında büyük bir adım atmış oluruz. Bu projenin de buna hizmet edeceğine inanıyoruz” dedi. Jürinin projeleri 21-30 Ekim 2010 tarihleri arasında değerlendireceği yarışmanın başvuru formlarının ÇTSO’dan edinilebileceği aktarıldı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.