"Gençlerin Üreme Sağlığında Genç Dostu Merkezlerin Önemi" Konulu Konferans Düzenlendi

28.05.2010
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) katılımları ile üniversitemiz Mediko-Sosyal Sağlık Merkezi Gençlik Danışma Birimi tarafından düzenlenen “Gençlerin Üreme Sağlığında Genç Dostu Merkezlerin Önemi” konulu konferans Troia Kültür Merkezinde yapıldı. Konferansa Rektör danışmanı Prof. Dr. Türker SAVAŞ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. S.Sinan ÖZALP, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gençlik Danışma Birimi Akran Eğitmenleri ile öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Türker SAVAŞ, Gençlik Danışma Birimlerinin önemine değinerek; gençlik yıllarının sancılı yıllar olduğunu, bu bağlamda da bu tür merkezlerin gençlerin adaptasyonu ve gençleri ergenliğe hazırlama konusunda çok önemli işler yaptığını vurguladı. Cinselliğin temel bir insan hakkı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Türker SAVAŞ, gençlerin cinsellik konusunda doğru bilgilendirilmesinin de çok önemli olduğunun altını çizdi. Düzenlenen bu konferansın çok önemli olduğunu belirten Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Dr. İlhan PİRİNÇCİLER ise gençlerin yoğun olarak yaşadığı Çanakkale’de ve üniversitemizde böyle bir danışmanlık merkezi kurmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek birimin kuruluş çalışmalarından ve bugün geldiği noktadan bahsetti. Konferansta Prof. Dr. S.Sinan ÖZALP “Gençlerin Üreme Sağlığında Genç Dostu Merkezlerin Önemi” ile “Gençlerin Üreme Hakları”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gençlik Danışma Birimi Akran Eğitmenleri “Riskli Cinsel Davranışlar Konulu Rol Oyun”, Arş. Gör. Dr. Engin KORKMAZER “Aile Planlaması Yöntemleri”, Yrd. Doç. Dr. Özlem ÖRSAL “Gençlik Danışma Birimleri” ile “İletişim Teknikleri”, ESOGÜ Gençlik Danışma Birimi Sorumlu Hemşiresi Özgül ÖRSAL “Akran Eğitimi” konularında bildiriler sundu. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.