"Günümüzde Biyolojiye Bakış" Paneli Düzenlendi

20.05.2010
12 Mart 2010 tarihinde resmi olarak faaliyetlerine başlayan ÇOMÜ Biyoloji Topluluğu tarafından Günümüzde Biyolojiye Bakış Paneli düzenlendi. Panele topluluğun davetlisi olarak Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Figen ERKOÇ, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut ULUTİN, Ankara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hilal ÖZDAĞ ve üniversitemizden Uzman Biyolog Esin ÖZŞEN katıldı. Program Biyoloji Topluluğu Başkanı İlker YILDIZ’ın konuşmasıyla başladı. YILDIZ konuşmasında, yeni kurulan topluluğun projeler üreten, dahil olduğu yaşama ve topluma sorumluluk duyan ve sorgulayan, araştıran ve çözümler üreten; kültürel gelişimin ve evrensel değerlerin ancak bilimin ışığında sağlanabileceğini ve bugünün sorunlarından arınmış aydınlık bir geleceğin samimi, yaratıcı ve eş güdümlü bir hareket tarzıyla mümkün olabileceğini savunan bir topluluk olmayı amaçladığını ve bu doğrultuda ilk büyük etkinliğini gerçekleştirdiğini ifade etti. Bu konuşmanın ardından Prof. Dr. Turgut ULUTİN; Yeni Bir Çağ: Genetik isimli sunumunda Genetik biliminin tarihçesi, gelişimi, bu alana ilgi duyan öğrencilerin neler yapabilecekleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Doç. Dr. Hilal ÖZDAĞ “Günümüzde Biyolojiye Bakışın Bilim Toplumu Üzerine Etkileri’nin” irdelendiği sunumunu gerçekleştirdi. Uzman Biyolog Esin ÖZŞEN ise “Bir Biyologun Hayatla Yüzleşmesi” isimli sunumuyla iş hayatında Biyologları bekleyen sorunlar, iş dünyasının biyologlardan beklentileri ve mesleğiyle ilgili Biyologların edinmesi gereken donanımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Son konuşmacı olarak Prof. Dr. Figen ERKOÇ ise lisansüstü eğitimde biyoloji bilimine yönelmeyi düşünen öğrencileri bekleyen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren sunumunu gerçekleştirdi. Öğrencilerin ilgi gösterdiği panelin sonunda panel katılımcılarına plaket takdim edildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.