3. Bilim Şenliği Gerçekleştirildi

20.05.2010
İlki 2008 yılında gerçekleştirilen bilim şenliklerinin üçüncüsü yapıldı. Öğrencilere bilimsel düşünce yetisini kazandırmak ve halkı bilimle buluşturmak amacıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi işbirliğinde Çanakkale Halk Bahçesi’nde bilimsel şenlik düzenledi. Şenliğin açılış törenine Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol Tok, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Demircan ve çok sayıda davetli katıldı. Bilim Şenliği'nin açılış konuşmalarını yapan Vali Yardımcısı Tahir Demir ve Prof. Dr. Osman Demircan, bilimin insan hayatındaki önemine değindi. Ardından, Bilim Şenliği stantları gezildi. Şenlikte ÇOMÜ öğrencileri ve Milli Eğitime bağlı ilköğretim öğrencileri, hazırladıkları bilimsel çalışmalarını poster ve sözlü şekilde tüm Çanakkale halkına sundular. En iyi çalışmaları yapan öğrencilere ödülleri verilirken 3. Bilim Şenliği Çanakkale Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin verdikleri konserle sona erdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.