Osnabrück Akademisi ve Kliniği ile Dostluk Protokolü İmzalandı

18.05.2010
Osnabrück ve Çanakkale kentleri arasında süre gelen kardeş şehir ilişkilerinin bir benzeri ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu ile Osnabrück Akademisi ve Kliniği Okulları arasında imzalanan dostluk protokolü ile hayata geçirildi. Bu anlamda üniversitemize bir ziyaret gerçekleştiren Osnabrück Akademisi ve Kliniği Sağlık ve Hasta Bakım Okulu Akademi Başkan Yardımcısı Akın ŞEN ile Öğretim Üyesi - Pedagog Tina GRÜTER Rektör Yardımcımız Prof. Dr. C. Varol TOK’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metehan UZUN ile Osnabrück-Kardeş Kent Belediye Elçici Nurhan SÖZER’de bulundu. Ziyarette imzalanacak dostluk protokolünün içeriğinden bahsedilerek mesleki bir değişim programının planlandığı vurgulandı. Böyle bir değişim programı ile de öğrencilerin iki eğitim kurumundaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin bir parçası olan hasta bakımı ve hemşirelik eğitimlerini karşılıklı olarak öğrenme fırsatı yakalayacakları belirtildi. Böylelikle de farklı kültürlere sahip hastalarla ilgili bakım hizmetlerinin geliştirilmesinde kültürel farklılıklardan kaynaklanan olumsuzlukların azaltılmasının hedeflendiği ifade edildi. Dostluk Protokolü’nün imzalanmasıyla Almanya'da yaşayan Türk asıllı vatandaşların hasta bakım standartlarında pratikden gelen deneyim aracılığıyla bir iyileşme ve gelişme olacağı da vurgulandı. İmzalanacak Dostluk Protokolü’nün genel hedefinin kültürel çeşitliliğin bir zenginlik olarak görülmesi, kültürel anlayışların geliştirilmesi ve farklı kültürlere karşı tolerans gösterilmesi olduğu da ifade edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK, bu protokolün imzalanması ile hem okulumuz hem de insanımız için çok önemli bir hizmetin gerçekleştirilmiş olacağını ifade ederek karşılıklı kültür alışverişinin önemini vurguladı. Prof. Dr. C. Varol TOK, Rektörümüzün de destekleriyle üniversitemizin önemli atılımlar gerçekleştirdiği ve uluslararası anlamda önemli çalışmaların yapılmaya devam ettiğini belirtti. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metehan UZUN da üniversitemizin sağlık alanında önemli başarılara imza attığını vurguladı. Akademi Başkan Yardımcısı Akın ŞEN ile Öğretim Üyesi - Pedagog Tina GRÜTER de üniversitemizi, kentimizi oldukça beğendiklerini ifade ederek üniversitemizin Avrupa standartlarında bir gelişim gösterdiğini belirttiler. Akademi Başkan Yardımcısı Akın ŞEN kendileriyle ziyaret boyunca ilgilenen Osnabrück-Kardeş Kent Belediye Elçici Nurhan SÖZER’e de çok teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Ziyaret iki üniversite arasında imzalanan Dostluk Protokolü ve karşılıklı olarak verilen çeşitli hediyeler ile sona erdi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.