Toplumsal Cinsiyet Konulu Eğitim Semineri Verildi

17.05.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kadının toplumsal statüsünü yükseltmek ve toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımına destek vermek amacıyla bir dizi seminer düzenlemeyi planladı. Planlanan seminerlerin ilki Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Seminer, Arş. Gör. Ş. Melike ÇAĞATAY ve Arş. Gör. Halime ÖZTÜRK tarafından “Kadınların Güçlendirilmesi Projesi Eğitici Eğitimi” başlığı ile araştırma merkezi adına Eğitim Fakültesi öğretmen adayı kız öğrencilere verildi. Seminer de toplumsal cinsiyet kavramının biyolojik cinsiyet ile olan farkı, kadın ve erkeklerin toplumsal rolleri ile ilgili sahip olunan önyargılar irdelendi. Ayrıca yasal metinlerde kadınların sahip oldukları temel haklar ve bu hakların nasıl kullanılabileceği üzerine çalışıldı. Araştırma Merkezi yetkilileri, seminer ile iş yaşamına adım atacak genç öğretmen adaylarının bilinçlendirilmesinin amaçlandığını, seminere öğretmen adayları ile başlamasının önemli ve anlamlı olduğunu belirtti. Yetkililer şunları ifade etti: “Çünkü yapısal toplumsal değişme, eğitim aracılığıyla ve genç öğretmenlerin yoğun emeğiyle, uzun vadede gerçekleşecektir. Seminerlerimiz yeni öğretim yılında seri olarak devam edecektir”. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.