Biga MYO'da ISO 9001: 2008 Belgelendirme Denetimi

13.05.2010
Biga MYO’da DOĞTAŞ sponsorluğunda 21.10.2009 tarihinde Sigma Center Yönetim Sistemleri danışmanlığıyla başlayan ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları 06-07 Mayıs 2010’da “Certificate International” belgelendirme firması denetiminden başarıyla geçmiştir. “Certificate International” Baş denetçisi Mevhibe Mehtap OĞUZ iki gün süren denetim sonunda yapılan “Kapanış Toplantısı” nda; Biga MYO’nun, belirlediği Kalite Politikası’nı gerçekleştirmeye yönelik etkin bir kurum olduğunu, Üniversite - Sanayi işbirliğini gerçekleştirdiğini, belirlenen hedeflere ulaşmak için çaba harcadığını ve tüm ekip olarak Kalite Yönetim Sistemi’ne inanmaları sonucu ISO 9001:2008 belgesini almaya hak kazandığını açıkladı. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY da, gerek fiziksel alt yapı gerekse akademik ve idari personelin kapasitesinin yüksek olması nedeniyle Kalite Yönetim Sistemi’nin kısa sürede kurulduğunu ve Üniversitemizin akademik birimleri içinde ilk olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Prof. Dr. A. Adem TEKİNAY, Yüksekokula kurulan Kalite Yönetim Sistemi’nin diğer akademik birimlere yaygınlaştırılması çalışmaları yapılacağını da vurguladı. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.