ÇOMÜ Öğrenci Konseyi'nden TBMM ve Anıtkabir Ziyareti

13.05.2010
Üniversitemiz Öğrenci Konseyi; Cumhuriyet’in Önsözünün Yazıldığı Yer Çanakkale’den Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’ya Gençlik Ziyareti sloganı ile TBMM ve Anıtkabir’i kapsayan bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyaretler hakkında açıklamada bulunan Öğrenci Konseyi Başkanı Alper VURALIN, “Ziyaretimiz kapsamında Çanakkale Milletvekilimiz Mehmet DANİŞ tarafından meclis girişinde karşılandık. Meclis Halkla İlişkiler birimi tarafından yapılan sunum ve rehberliğin ardından Meclis Genel Kurul Salonu’nu ziyaret etme şansı yakaladık. Ardından CHP Grup Başkanvekili Kemal KILIÇDAROĞLU ile makamında buluşarak 2023 ve Gençlik Politikaları konulu söyleşi gerçekleştirdik. Çanakkale Milletvekillerimiz Mehmet DANİŞ ve Ahmet KÜÇÜK’ün katılımları ile öğrenci arkadaşlarımız sıcak ve samimi bir öğle yemeği yeme fırsatı yakaladılar. Her iki Vekilimize de finaller öncesi çalışma programlarının uygun olması halinde Üniversitemizde öğrenci arkadaşlarımız ile buluşturacak bir söyleşide görmek istediğimizi kendilerine ilettik.Öğle Yemeğinin Ardından AK Parti Grup Başkanvekili Suat KILIÇ ile buluşarak Gençlik ve Siyaset konulu söyleşide bir araya geldik. Anayasa Değişikliği konularında kendisinden bilgiler aldık. Çanakkale Milletvekilimiz Mehmet DANİŞ’in de yer aldığı bu toplantıda İlimiz ve Ülkemizin Sağlık, Eğitim ve Ekonomisine dair sorularımızı kendilerine yöneltme fırsatı yakaladık. Görüşmelerimiz ardından Vekilimiz Mehmet DANİŞ tarafından Meclisten uğurlanarak; Anıtkabir’de gerçekleştireceğimiz Resmi Tören’e hareket ettik. Anıtkabir’de Öğrenci Konseyimiz Yönetim Kurulu’nun da hazır bulunduğu toplam 45 öğrenci arkadaşımız ile Ata’mızın mozolesine çelenk sunduk. Anıt Defterine ziyaretimiz anısına kaleme alınan yazının ardından Anıtkabir Müzesi’ni gezerek ziyaretimizi sonlandırdık. Ziyaretimiz boyunca bizlerden desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz Mehmet DANİŞ ve Ahmet KÜÇÜK’e teşekkür ediyoruz. İlerleyen tarihlerde tekrar öğrenci arkadaşlarımız ile kendilerini buluşturmayı arzu ediyoruz” dedi. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.