"Çiçek Kokulu Anneler" Programı Düzenlendi

12.05.2010
ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu öncülüğünde, ÇOMÜ Gökçeada MYO ve Kepez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu öğrencilerinin katkılarıyla Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda “Çiçek Kokulu Anneler” isimli bir program düzenledi. Konuşmalarla başlayan program, şiir dinletisi ve halk oyunları gösterileri ile sürdü. Programda çok sayıda annenin duygulandığı ve ağladığı görüldü. ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğu, her günün anneler günü olduğundan hareketle anlamlı bir program düzenledi. Şehrimizdeki annelerin davet edildiği program Halkla İlişkiler Topluluğu Başkanı Çağatay DEĞİRMENCİ’nin konuşmasıyla başladı. DEĞİRMENCİ, konuşmasında, annelerin önemine değinerek kendilerini mutlu etmek için böyle bir program düzenlediklerini açıkladı. DEĞİRMENCİ konuşmasında Halkla İlişkiler Topluluğu’nun çalışmalarına da değinerek kurulduğu günden itibaren 300’e yakın etkinliğe imza attıklarını ve Üniversite tarafından performans Ödülü ile ödüllendirildiklerini açıkladı. Bu konuşmanın ardından Topluluk Akademik Danışmanı ve Üniversite Öğretim Elemanı Gökhan BAYRAM bir konuşma yaptı. Gökhan BAYRAM, programı anneler gününde değil bir başka günde yaptıklarını çünkü her günün anneler günü olduğunu vurguladı. Katılımcı anne sayısının az olmasından hiç etkilenmediklerini söyleyen BAYRAM, “biz burada 1 anne dahi olsa 1000’lerce kişi karşımızdaymış gibi ciddiyetle ve motivasyonla çalışmalarımızı yaparız” dedi. Dünyada hiçbir makamın annelik makamından daha yüce olmadığına değinen BAYRAM, anlattığı çeşitli hikâyelerle anneliğin önemine değindi. Duygulu konuşma esnasında birçok annenin ağladığı görüldü. Konuşmaların ardından Gökçeada Meslek Yüksekokulu Şiir Gurubunun sahnelediği şiir dinletisine geçildi. Yaklaşık yarım saat süren şiir programında annelikle ilgili şiirler, duygulu bir müzik eşliğinde dinleyicilerle paylaşıldı. Okunan duygulu şiirler esnasında katılımcı annelerin çok etkilendiği ve duygularını gizleyemediği görüldü. Şiir dinletisinin ardından öğrenciler tarafından katılımcı annelere sürpriz yapılarak çeşitli armağanlar takdim edildi. Program Kepez’de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile son buldu. Çanakkale yöresinden halk oyunlarının sergilendiği gösteri yoğun beğeni topladı. Program katılımcı kişilere ve katkı sunanlara topluluk akademik danışmanı Gökhan BAYRAM tarafından verilen teşekkür belgeleri ile sonlandı. Konu ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.