WIM Zehra TOPEL'den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Simültane

07.05.2010
Avrupa bayanlar üçüncüsü, 2007 Türkiye şampiyonu WIM Zehra TOPEL, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde 30 kişiyle aynı anda oynayarak harika bir satranç gösterisi yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Satranç Topluluğu’nun organize ettiği simültanede oldukça güçlü rakiplerle oynayan Zehra TOPEL, 26 kişiyi yenmeyi başarırken, 2 mağlubiyet aldı ve 2 maç da berabere bitti. Simültane 4 saatten fazla sürdü. Açılış konuşmasında, Topluluk Başkanı Rıza BAYSAL, Çanakkale’nin satranç şehri olması yolunda büyük adımlar attıklarını ve ileride bir satranç şehri haline geleceğini umduklarını söyledi. Ayrıca, Satranç Topluluğu’na büyük destek veren Çanakkale il Temsilcisi Turgut TUNCA‘da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Çanakkale baş hakemi, Şenay DANIŞAN’da açılış konuşmasında söz aldı ve simultanede WIM Zehra Topel’e karşı mücadele etti. Çanakkale’nin 4 genç yeteneği simültanede oynayarak gösteriye renk kattı. Konuyla ilgili fotoğraflara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.