ÇSATT'tan Gözyaşı Seli: "Geleceğini Biliyordum"

07.05.2010
ÇSATT Çanakkale Şehitlerini Zaferin 95. yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik ile andı. ÇOMÜ Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Şiir-Tiyatro Birimi tarafından hazırlanan “Geleceğini Biliyordum” adlı tiyatro oyunu Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda sergilendi. Tiyatrodan önce izleyicilere savaş döneminde askerlere dağıtılan buğday çorbasından ikram edildi. Aynı zamanda kına da dağıtılarak o dönemin ruhu canlı tutuldu. Seyircilere görsel bir şölen yaşatan oyuncular izleyenleri gözyaşlarına boğdular. Topluluk alt birimlerinden olan Şiir ve Tiyatro gurubu sorumlusu Uğur KAHRİMAN ve Hayrullah KAMAN, “Aylarca süren titiz bir çalışmanın sonunda hazırladığımız tiyatro oyununa üniversitemiz akademik ve idari personelinin, öğrenci arkadaşlarımızın ve Çanakkale halkının yoğun ilgisi bizleri onurlandırdı. Yalnız olmadığımızı gösteren ve bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, tiyatromuzu dakikalarca ayakta alkışlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. Süleyman Demirel Konferans Salonu’nu dolduran seyirciler oyundan memnun ayrıldılar. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.