ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Ebelik Haftası Etkinlikleri Düzenledi

07.05.2010
ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Ebelik Haftası etkinlikleri kapsamında iki etkinlik gerçekleştirdi. Bunlardan ilki 22 Nisan 2010 Pazartesi günü Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda yapıldı. Gerçekleştirilen panelde “Sağlık Hizmetlerinde Ebenin Görev ve Sorumlulukları” konusu ele alındı. Panelde ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Ayten DİNÇ “Dünden bugüne ebelik”, 4 Nolu Sağlık Ocağı’ndan ebe Nefise ARSLAN “Birinci basamak sağlık kuruluşlarında ebenin görev ve sorumlulukları”, Çanakkale Devlet Hastanesi’nden sorumlu ebe Sıdıka SÖNMEZ “İkinci basamak sağlık kuruluşlarında ebenin görev ve sorumlulukları”, ÇOMÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Gülşen VURUR “Üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında ebenin görev ve sorumlulukları”na ilişkin sunumlar gerçekleştirdi. Panele katılan Çanakkale sağlık çalışanları ve öğrencilerin oldukça ilgili olduğu gözlendi. İkinci etkinlik ise 26 Nisan 2010 Pazartesi günü Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan ERGEN tarafından "Ebelik ve İnsan Sevgisi" konulu konferans verildi. Konuya ilişkin fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.