Yenice MYO Dış Ticaret ve Avrupa Birliği Programı Öğrencileri Ankara'daydı

04.05.2010
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencileri 30 Nisan 2010 tarihinde Gate Elektronik San. ve Tic. A.Ş. firmasına düzenlenen eğitim gezisi ve seminerine katıldı. Firma ziyaretinin öncesinde Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenle, Ata’mızın manevi huzuruna çıkıldı. Yenice Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret ve Avrupa Birliği Programı öğrencileri, Öğr.Gör. Çiğdem ŞAHİN’in sorumluluğunda, İthalat-İhracat ve Dış Ticaret Mevzuatı dersleri kapsamında sektörü yerinde tanıma ve bilgilenme amacıyla düzenlenen Gate Elektronik San. ve Tic. A.Ş. eğitimine katıldılar. Bir Çanakkaleli girişimci olan Gate Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay MALERİ tarafından ağırlanan ve kendisinden eğitim semineri alan 47 kişilik öğrenci grubu, Ankara’da bulunan firmanın ileri teknoloji üretim tesislerinin bir bölümünü ve dış ticaret departmanını da ziyaret ederek bilgiler aldılar. Eğitimin öncesinde Anıtkabir ziyaretine giden öğrencilerimiz, resmi törenle Atamızın huzuruna çıkarak çelenklerini bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular. Heyet Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem ŞAHİN’in Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından, Anıtkabir Komutanlığı’nın mihmandarı eşliğinde Anıtkabir müze turunu tamamladılar. Anıtkabir Komutanlığı tarafından özel ilgi gören öğrencilerimize ziyaret sertifikası ve hediyeler verildi. Anıtkabir ziyaretinin ardından, Gate Elektronik firmasına geçildi. Eğitime katılan öğrencilere firma tarafından verilen öğlen yemeğinin ardından, Ar-Ge ve yazılım konusunda ülkemizin oldukça başarılı bir işletmesi olan, Milli Savunma Bakanlığı ve NATO’ya bağlı olarak savunma amaçlı üretim ve dış ticaret de yapan, bir kısmı askeri bölge sayılan ve ziyarete açık tutulmayan firmanın diğer üretim bölümleri, öğrencilere tanıtıldı. Birincisi Yönetim Kurulu Başkanı Turgay MALERİ tarafından, ikincisi ise Uluslararası İlişkiler ve Pazarlama Sorumlusu Özlem YILMAZÇOBAN tarafından iki oturumda verilen eğitim seminerlerinde; - Gate Elektronik’in kuruluş öyküsü ve bir girişimcilik başarısı, - Gate Elektronik’in iş potansiyeli, dış ticaret ilişkileri ve Ar-Ge – üretim faaliyetleri, - Gate Elektronik özelinde iş yaşamının kuralları ve ara eleman olarak MYO öğrencilerine yönelik imkânlar, - İthalat ve İhracat genel bilgileri, dış ticaret işlemleri, - AB projelerinin genel kapsamı ve özelde 7. Çerçeve Program, - Gate Elektronik’in katıldığı AB Projeleri, hakkında bilgiler verildi ve öğrencilere çeşitli hediyeler sunuldu. Sayın MALERİ’ye plaket ve öğrencilerin hazırladığı hediyelerin sunulmasının ardından teknik ziyaret sona erdi. Kendisi de bir Çanakkaleli olan, öğrenci heyetini araçlarına kadar geçirerek özel ilgi gösteren sayın MALERİ, heyet aracılığıyla tüm Çanakkale’ye sevgi ve selamlarını iletti. Bu eğitim gezisini özel yapan unsurlardan biri de, Ulusoy Firması ve Yenice iş adamları tarafından verilen sponsorluk desteği oldu. Öğrencilerimiz özellikle kendilerine ciddi bir destek sağlayan çok sayıdaki Yeniceli iş adamına ve Yenice’ye kadar gelerek Yenice MYO’ya aracı özel olarak teslim eden Ulusoy firması Bölge Müdürü Ahmet DİKBAKAN’a ve Yenice acentesi Semih CEYLAN’a ilerleyen tarihlerde teşekkür ziyaretinde bulunacaklardır. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.