Gökçeada'da Bahar Şenliği Düzenlendi

03.05.2010
Üniversitemizin merkez yerleşkesi dışındaki bir biriminde bu yıl ilk kez düzenlenen bahar şenliği 29 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında Gökçeada’da çoşkuyla kutlandı. Bahar Şenliği, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C. Varol TOK’un Gökçeada Amfi Tiyatro’yu dolduran yüzlerce kişiye yaptığı konuşmayla başlandı. Gökçeada Meslek Yüksek Okulu (GMYO) ile Gökçeada Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan folklor ekibinin Artvin yöresi oyunlarından oluşan gösterisiyle devam eden program, ÇOMÜ Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendirdiği türkülerle eğlencenin doruğuna ulaştı. Oldukça neşeli geçen ilk günün ardından 30 Nisan Cuma günü rock grubu Sarpedon şenliği bambaşka bir atmosfere taşıdı. Çanakkaleli yerel bir rock grubu olan Sarpedon eğlenceli parçaları, özgün tarzı ve yüksek enerjisiyle seyircilere oldukça çoşkulu dakikalar yaşattı. Hemen ardından sahne alan Ogün Sanlısoy ve grubunun hareketli parçalarına konseri izleyen yüzlerce kişinin eşlik etmesi ise görülmeye değer bir konser atmosferi oluşturdu. Bahar Şenliği’nin üçüncü ve son gününde ise önce GMYO futbol takımı ile Milli Eğitim Spor arasında oynanan futbol maçı sporseverler tarafından ilgiyle izlendi. Bahar Şenliği, Gökçeada Meslek Yüksekokulu’na bağlı Bozcaada Yerleşkesi’nde eğitim gören Turizm ve Seyahat İşletmeciliği programı öğrencilerinin Bozcaada Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte sahnelediği “Şimdi Olmaz Sevgilim” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi. Gökçeada Anadolu Öğretmen Lisesi Sahnesi’nde oynanan iki perdelik oyun izleyenlerce dakikalarca alkışlandı. Oyunun önümüzdeki günlerde yapılacak olan Bahar Şenlikleri kapsamında Çanakkale’de sahneleneceği açıklandı. Gökçeada’da ilk kez düzenlenen Bahar Şenliği boyunca gerçekleştirilen programlar öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilirken, düzenlenen etkinliklere yerel halkın da büyük ilgi gösterdiği bildirildi. Haber ile ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.