Biga MYO Makine Programı Öğrencileri İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Biga Tesislerine Teknik Gezi Düzenledi

29.04.2010
Biga MYO Makine Programında öğrenim gören 32 öğrenci Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ve Öğr.Gör. İsmail HACIKURU gözetiminde 28 Nisan 2010 Salı günü İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. Tesislerine teknik gezi düzenledi. İÇDAŞ Biga Tesisler Direktörü İsmail Doğan KENET, İÇDAŞ Dış İşler Sorumlu Müdürü Suat KARATAŞ, İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah AYHAN ve Çevre Mühendisi Arzu BALLI tarafından karşılanan öğrencilere, İÇDAŞ hakkında genel tanıtıcı bir brifing verildi. İÇDAŞ A.Ş. Biga Tesisler Direktörü İsmail Doğan KENET yaptığı konuşmada; "Çevreye saygı ve çevre koruma İÇDAŞ'ın temel kalite politikasının en önemli maddesidir. Biga'da ki tesislerimizde demir çelik başta olmak üzere, gemi yapım, enerji üretimi ve deniz taşımacığı alanlarındaki yatırımlarımızı çevreyi koruma öncülüğünü unutmadan sürdürüyoruz” dedi. İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah AYHAN ve Çevre mühendisi Arzu BALLI eşliğinde tesisleri gezen öğrencilere ilk olarak 100.000 adet balık yetiştirme kapasiteli balık üretme çiftliği daha sonra makine bakım ve onarım parkuru gezdirilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Enerji santralini gezen öğrencilere elektrik enerjisinin üretimi hakkında detaylı bilgi veren Enerji Santral Müdürü Ali Kemal TÜRKER “Enerji üretim tesisimizde, akışkan yataklı yakma teknolojisi kullanılmaktadır. Kömür, kazan içerisinde kireçtaşı ilavesi ile yakılmaktadır. Yanma sonucu açığa çıkan gazlar elektrostatik toz tutucu filtrelerden geçirilerek tozdan arıtılmış olarak bacaya yönlendirilmektedir. Böylece atık gaz emisyon değerleri, çevre yönünden istenilen limitlerin altında kalmaktadır” dedi. Günde 12.000 ton kapasiteli deniz suyundan tatlı su elde edilen tesislerden su içen öğrenciler, çelikhane tesislerini de ilgiyle incelediler. Biga Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölümü Makine Programı Öğretim Görevlileri Bahaddin ZAYİM ve İsmail HACIKURU, öğrencilerin derslerde işleyecekleri bilgileri, “demir çelik alanında ülkemizin marka kuruluşlarından biri olan” İÇDAŞ'ta somut olarak gördüklerini belirterek, gezinin oldukça yararlı olduğunu ifade ettiler. Haber ile ilgili fotoğraflar için aşağıdaki linki tıklayınız.